top of page
  • Lilla barnet admin

Vi fick några ord med Albin…

Vi har skrivit tidigare om artisten Albin Johnsén och hans låt “Frank” som handlar om hans son som föddes prematurt och vi tror att det finns många andra som är eller varit i samma situation som känner igen vad Albin beskriver. Vi i Lilla barnets fond tror att all uppmärksamhet kring nyfödda som behöver vård kan bidra till att medvetandegöra barnens och deras föräldrars situation. Många föräldrar är helt oförberedda så som Albin beskriver här nedan och en del av barnen kommer att behöva sjukvårdens och samhällets resurser under en längre tid. Men kärleken till sitt barn känner vi igen.

Albin_Johnsen

1. Hur kommer det sig att du skrev låten “Frank”?

Mattias hade börjat skriva en melodi som jag fastnade för. Sen när jag började sätta ord på melodin så blev det refrängen som är på Frank. Det va viktigt att texten handlande om nåt som kändes mycket för melodin gav mig feeling. 2. Vad visste du om prematura barn innan din son föddes?

Jag visste ingenting alls. 3. Kände du till vad en neonatalavdelning var tidigare?

Nej absolut inte. 4. Har du några tips och råd till andra föräldrar som precis fått ett förtidigt fött barn? Att försöka hålla uppe humör och hopp. Tänk positivt och njut av er lilla bebis. Det är lätt att bara ägna sig åt oro men försök undvik det. 5. Lilla barnets fonds huvudsyfte är att  stötta svensk forskning gällande nyfödda. Har du kanske någon idé om hur man kan sätta fokus på nyföddhetsforskning för att få människor att förstå vilken stor skillnad det gör med förbättrad vård i början av livet?

Oj svår fråga. Det är nog bara föräldrar som förstår vilken skillnad det gör. Bästa är kanske att ge exakta exempel på vad vården gör. Och hur det varit om den vården inte funnits. Vi fick ju vård som var värd flera miljoner men utan den vården hade min son dött.


Comments


bottom of page