top of page
  • Lilla barnet admin

Vi fick ett brev och blev rörda, glada och stolta

Vi fick ett mail till Lilla Barnets fond som berörde på många plan. Sorg över Lillys öde, tankar till alla föräldrar som drabbas, men också glädje och stolthet över hur många engagerade och stöttande människor som finns i vårt land – och att vi i Lilla Barnets fond fick förtroendet att förvalta de insamlade pengarna. Jessica som skrev mailet nedan och Lillys föräldrar har gett sitt medgivande till att deras namn nämns. Hej, Mitt namn är Jessica och jag är en stolt mot till tre barn. En nästan-åttaåring och ett tvillingpar på nästan 7 månader. Att vänta tvillingar var på många sätt fantastiskt, smärtsamt och väldigt väldigt oroligt, då det är en högriskgraviditet. Vi är många som anslöt oss till en Facebookgrupp som heter “Tvillingar 2014”, en grupp som startades av några blivande mammor och nu är uppe i 804 medlemmar. Gruppen är helt fantastisk. Förutom att det har blivit ett forum där man kan ventilera, glädjas åt varandra, peppa varandra, trösta varandra, så har det även blivit ett nätverk där föräldrar hjälper föräldrar – vad det än må vara.

Jag har själv jobbat och verkat inom flera olika företag och sociala sammankomster med högt deltagarantal, men har aldrig aldrig aldrig träffat på en så stor grupp människor som är så villkorslöst stöttande – även om man kanske inte alltid tycker likadant.

Något som berör oss alla i gruppen, är när det händer som är vår allas stora skräck: när det blir komplikationer, när barnen föds för tidigt eller både ock. Eller när den största skräcken inträffar; när barnen inte vinner den fruktansvärda kamp till att leva. Det gör så in-i-märgen-ont, hjärtan skrumpnar till små russin som skramlar i bröstkorgen och i halsen krampar tysta ångestfyllda skrik när det som inte får hända. När det som borde vara så naturligt inte sker : att alla våra barn borde få sitta på sin ettårsdag och kladda med tårta. Så. Jävla. Orättvist.

I slutet av 2014 förlorade ett barn just denna kampen, som vi alla hade följt i 4 månader. Lilly Carlsson orkade inte mer och lämnade tvillingsyster Nora kvar för ensam. En ensam tvilling. Ni hör ju hur fel det låter?


Nora och Lilly

Nora och Lilly


Lilly Carlsson berörde oss alla då hon förkroppsligade vår allas största skräck och jag själv blev så berörd att jag bestämde mig för att starta en insamling i hennes namn. Vi samlade ihop 52 700 kr. 47 200 går till Lilla Barnets fond, och resten till smycken som en silversmed gjorde på beställning. Jag bifogar bild på dessa. Vi valde att göra smycken till Nora, och Lillys föräldrar och då gjorde vi just en tvillinglilja med en knopp som inte fick slå ut.


smycken

De som har donerat är smärtande tvillingföräldrar, men även andra som mött Lilly genom delningar i sociala medier. På Facebook, Instagram och bloggar. (Mitt blogginlägg: http://www.kaoset.se/?p=478)

Även om insamlingen skett i Lillys namn, så är donationen i alla de Tvillingars, födda 2014, namn.

Givetvis är donationen i alla de barns minne som inte klarade det, men vi begränsar oss till de barns namn i vår grupp, då de är initiativet till insamlingen.

Med vänlig hälsning, Jessica från Tvillingar 2014

Stort tack till dig, Jessica, och till alla andra som bidrog till insamlingen!


tvilling_a

Comments


bottom of page