top of page
  • Lilla barnet admin

Nya motiv för gåvobrev av Rebecka Lagercrantz


Lilla barnets fond har sedan begynnelsen, för snart nio år sedan, haft den stora förmånen att ha en ”egen” konstnär.


Rebecka Lagercrantz har generöst försett oss med vackra konstverk till våra hyllnings- och minnesblad, till våra julkort och till tackblad.


Och vad var mera naturligt när Lilla barnets fond skulle ge en lysningspresent till fondens beskyddare prins Carl Philip och prinsessan Sofia, än att överlämna en av Rebeckas terrakottaskulpturer – en grupp lekande barn.


Rebecka har målat och skulpterat sedan hon var liten. Hon har studerat måleri för Barbro Andersson och Torsten Bergmark och skulptur för Marilyn Hamilton Gierow. Rebecka har haft många utställningar och hennes konstverk finns på offentliga platser och sjukhus runt om i Sverige. Hon har även under många år illustrerat barnböcker skrivna av Rose Lagercrantz, Rebeckas mamma.


Rebecka är också barnläkare. Efter att tidigare ha tjänstgjort på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och på Barnsjukhuset Martina arbetar hon numera på Sachsska Barnsjukhuset.


Rebecka har skänkt oss tre nya bilder, bland annat granatäpplet nedan. De finns nu som alternativ till Lilla barnets hyllnings- och minnesblad.


Comments


bottom of page