Det digitala Lilla barnets lopp 2020

Lilla barnets lopp brukar vara ett säkert vårtecken med glada löpare och kul samvaro. Det hoppas vi att det blir i år också, men på ett annat sätt. I år väljer vi att genomföra loppet digitalt, där du får springa, eller promenera på valfri plats och valfri sträcka. Detta innebär att vi nu kan genomföra loppet över hela Sverige under en samma vecka.

Starten går den 20 april, och den 26 april klockan 16.00 går vi alla i mål. Då kommer vi även att redovisa hur mycket pengar vi tillsammans har samlat in till livsviktig forskning kring nyföddhetsperioden. Swischa din startavgift 100 kronor eller valfri summa till 900 1553.

Vi vill jättegärna se alla glada löpare, så lägg gärna upp en bild från din löprunda på vår Faceboooksida eller Instagramsida och/eller din egen sociala mediekanal och tagga @lillabarnet samt använd #lillabarnetslopp så ses vi i det digitala spåret i år. 

Bild: Från Hagaloppet 2018

Bild: Starten barnloppet 2019, såhär trångt blir det inte i år

 

lbf572

Lilla barnets fond ger bidrag till forskning om nyfödda barn.

Mer än 10 000 nyfödda barn i Sverige, och miljontals i världen, behöver varje år avancerad vård efter födseln för att överleva och inte drabbas av livslånga funktionsnedsättningar. Forskningen kring nyfödda räddar liv och hjälper barn att växa upp till ett så bra liv om möjligt.

Lilla barnets fond är en idéell organisation som har huvudändamål att samla in pengar till medicinsk forskning om sjukdomar hos svårt sjuka nyfödda barn.

Var med och ge fler barn chansen att växa upp och leva ut sitt fulla potential!

I samband med världsprematurdagen 2019 ges Johanna Darnéus bok, Livet på Neo, om neonatalvård ut. 

Livet på neo består av två delar, i den första följer vi nio familjer i deras neovardag. Den andra delen är mer faktabaserad och där beskriver vi neonatologins utveckling ur olika perspektiv (barnsköterskans, sjuksköterskans, psykologens, läkarens osv.) och låter två neopionjärer (Hugo Lagercrantz och Agneta Kleberg) spåna kring framtidens neonatologi. 

Bokens syfte är att skapa hopp, gemenskap och ge korrekt fakta till föräldrar och anhöriga vars barn vårdas på neo men också att höja allmänhetens kunskaper om neonatalvård då så många som vart tionde barn börjar sitt liv på en neonatalavdelning. 

Boken är ett ideellt projekt och fem procent av bokens intäkter tillfaller Lilla barnets fond. Stort tack Johanna! Här kan ni läsa mer om boken samt provläsa några utdrag: http://www.eklundhpaglert.se/project/livet-pa-neo